Camping Horejany

Camping Horejany zonsondergang

Faciliteiten camping Horejany Tsjechie

Boeken camping Horejany Bungalowtent 

Camping Horejany is een heel ruim opgezette camping in centraal Tsjechie op 60 kilometer afstand van Praag. Een dagje Praag bezoeken kan met de auto of met de trein.

De camping ligt aan de rand van het dorpje Horejany. Het terrein is glooiend en heeft een schitterend uitzicht over het  landschap. De camping ligt naast een bos. Een mooie start voor een wandeling. In de authentieke boerderij met schuren is het sanitair, jeugdhonk en kavarne (cafe) gesitueerd. De boerderij is vroeger gebruikt als overnachtingsplaats voor Pelgrims uit Hongarije. In het nabij gelegen stadje Pribram kunt u de bedevaartsplaats bezoeken.

Uw kinderen zullen zich op warme dagen vermaken in het zwembad of in de steengroeve op een klein half uurtje rijden. Op de binnenplaats worden bij genoeg aanmeldingen BBQ’s georganiseerd. Op zes kilometer ligt de plaats Breznice met Brouwerij Herold. Wij hebben vele Pilsen mogen testen in Tsjechie, dit is de beste! Tsjechische humor: je kunt 24 uur rond bier kopen bij de brouwerij. Het bier wordt ook geschonken in de Kavarne op de camping.

Het meest unieke van camping Horejany is de rust en ruimte. De plaatsen waar de tenten staan zijn minimaal 300 m2. Het sanitair op Horejany is netjes en de douches zijn zonder munten. Voor mindervaliden is er een speciale ruimte.

Toeristische informatie camping Horejany

Praag één van de mooiste steden van Europa, op een uur rijden vanaf de camping. In onze reisbescheiden zit een leuke wandeltocht door het oude centrum. Praag kent vele karakteristieke gebouwen met de nodige geschiedenis.  De wijk Hradcany valt op door het grote kasteel en de Kathedraal. Rondom de kathedraal zijn vele grote beelden van heiligen. Vaak zijn dit mannen in jurken met baarden die er vredelievend uitzien. Niet in Hradcany. Deze ‘sinterklazen’ zijn al martelend en onderdrukkend afgebeeld. In de middeleeuwen zag men dit als de manier om de staat en kerk veilig te stellen tegen opstanden van de bevolking. Toch hield dit de bevolking niet tegen. Om van de regerende orde af te komen pleegde men defenestratie, wat zoveel betekent als uit het raam gooien. Dit ‘gebruik’ is veel toegepast vanuit het kasteel, zelfs in de 20e eeuw. Zo zit Tsjechië vol met bijzondere en verrassende verhalen.

Op camping Horejany schenken ze Herold bier. Dit bier komt uit de brouwerij bij kasteel Breznice wat op 10 km afstand ligt. Wij hebben vele bieren mogen testen in Tsjechie, Herold Granat is de beste! Het kasteel en de brouwerij zijn te bezoeken. Vraag naar onze uitgebreide toeristische informatie en zie de onderstaande foto’s voor leuke uitjes.

Tentverhuur Tsjechie Tentfactory