FAQ

Vakantie Cesky Krumlov Unesco

Veel gestelde vragen voor uw vakantie naar Tsjechie:

Wat moet ik meenemen op vakantie?

Naast een goed humeur, dekens, een matrasovertrek en kussens. Alles is verder aanwezig. U kunt een dekbed en kussen huren. Voor de inventarislijst klikt u op Bugalowtent of Tunneltent.

Welke documenten zijn van toepassing op Tsjechië?

Voor Tsjechië is zowel een paspoort als ID-kaart geldig. Huisdieren moeten in bezit zijn van de geldende inentingen. Aan de grens wordt niet meer gecontroleerd op documenten.

Wat is het adres van de camping en de te bereiden route?

De adressen van de campings staan op de pagina ‘routebeschrijving’, hier kunt u ook een adviesroute downloaden en uitprinten. Klik hier voor de pagina.

Mag de hond mee?

Ja, huisdieren zijn welkom in de bungalow- en Tunneltent 

Mag ik zelf een klein tentje plaatsen naast de bungalowtent?

Ja, het is mogelijk dat u uw eigen tentje meeneemt en opzet naast de gehuurde bungalow- of tunneltent. Dit wel graag aangeven bij uw reservering. 

Moet ik de tent zelf schoonmaken?

In principe moet u de tent achterlaten zoals u hem gekregen hebt. Echt schoonmaken doen we zelf, hier betaalt u €35 voor.

Waar bestaat een kinderpakket uit?

Het kinderpakket bevat een babybed met een matras (zonder hoeslakentje), een kinderstoel en een badje.

Mag ik vissen in Tjeschie?

Op camping Chvalsiny is een visvijver aanwezig. Daarnaast is er op loopafstand een meertje waar ook gevist wordt. Camping Fontana heeft een grote visvijver. Op de andere campings is vissen in de buurt mogelijk, hiervoor is een visvergunning nodig.

Wat is de waarde van de Tsjechische Kroon?

Tsjechische kroon schommelt rond 25 CZK = € 1.

Hoe kom ik aan Tsjechische kronen?

De beste en goedkoopste manier is pinnen in Tsjechië zelf. Pinautomaten zijn bijna overal te vinden. Het is tevens mogelijk om in euro’s te betalen.

Heb ik een autobaan vignet nodig?

Voor camping Chvalsiny, Fontana, Horejany en Vidlak is geen vignet nodig.  Rondom Praag is wel een vignet noodzakelijk, deze kost ongeveer 12 euro voor 10 dagen. 

Als wij met twee auto’s komen, kunnen deze beide op de camping staan?

Als u met meerdere auto’s komt, verzoeken wij u dit te vermelden bij de reservering. Het is mogelijk om beide auto’s op het bewaakte terrein van de camping te parkeren. Naast de door u gehuurde tent is ruimte voor één auto. 

Hoe laat mag ik aankomen en weer vertrekken?

Vanaf 16.00 uur bent u welkom in de tent. Vertrek vanuit de tent graag voor 10.00 uur. In overleg zijn afwijkende tijdstippen mogelijk. Mocht u toch te vroeg aankomen, meldt u dan bij de beheerder. Waarschijnlijk staat uw tent al klaar of anders een kop koffie.

Moet er borg betaald worden?

Nee, wij vragen geen borg. Mocht er iets kapot gaan dan hebben wij vervangend materiaal. 

Zijn de prijzen all-in?

Wij vragen op de camping geen extra bijdrage voor gas en elektra. Voor gebruik van een babypakket, huisdier en een eigen bijzet tent vragen wij een extra bedrag. De extra’s kunt u aanvinken op het reserveringsformulier. Voor de eind schoonmaak vragen wij een bedrag van €35 per boeking. Deze kunt u contant afdragen op de camping.